H-8253 Révfülöp, Halász u. 37. | Információ: +36 - 20 / 620 - 0270

 

Túrázz, kirándulj!
Badacsony és Tihany környékén számos tanösvény várja a túrázni vágyókat. A Tihanyi-félszigeten felkereshetjük a híres levendulást és a Belső-tavat, a Ciprián-forrást, valamint a Barátlakásokat. Az Óvár keleti oldalának bazalttufa falába vájt barlanglakások feltehetően az I. András király által Tihanyba telepített bazilita szerzetesek lakhelyéül szolgáltak. 1984-ben tárták fel a cellákat, amelyekből több csontváz is előkerült. A Lóczy-tanösvény több kisebb és nagyobb körúttal hálózza be a félszigetet, érintve annak különleges természeti értékeit. Badacsony és környéke mind a gyakorlott, mind a kezdő túrázóknak látnivalókban gazdag útvonalakat kínál: akár 50 kilométeres túrát is tehetünk a Tanúhegyek között Badacsonytördemicről indulva a környékbeli kilátókat érintve a salföldi kőtengerig, majd Csobáncon és a bazaltorgonákon keresztül vissza a kiindulópontra. Akinek ez sok lenne, megpróbálkozhat a túra 30, 20, 10 vagy 8 kilométeres, rövidebb verziójával is, ahol a geológiai csodák mellett fantasztikus kilátást nyújtó kilátókon és pihenésként pincészeteken, múzeumokon keresztül (pl. a badacsonytomaji Szegedy Róza-ház irodalmi emlékmúzeuma) vezet a gyalogút.
Művelődj!
Tihanyban szinte az Apátság lábánál vár a Paprikaház, ahol a fűszerpaprika feldolgozásának hagyományával ismerkedhetsz meg. A múlt emlékeit mutatja be a Skanzen és a Magyar Királyok Történelmi Panoptikuma is. Az afrikai állatvilággal és kultúrával két helyen is találkozhatsz a Balaton partján: a balatonedericsi, messze földön híres Afrika-múzeumban és állatkertben  és Balatonlellén, ahol Gróf Somssich Pongrácz és Soltész István autentikus afrikai néprajzi gyűjteménye látható. Keszthelyen szinte kötelező program a Festetics-kastély, a gyerekeknek pedig a Babamúzeum kínál feledhetetlen perceket.
Egyél-igyál!
Október harmadik hétvégéjén, október 22. és 23. között Szigligeten süllőfesztivál várja a halételek szerelmeseit, de a fesztiválon nemcsak enni-inni lehet, hanem hajókiránduláson is részt vehetsz, sőt, az elmaradhatatlan badacsonyi borok is előkerülnek. Siófokon már a november 9-e és 11-e között megrendezésre kerülő Márton-napi pálinkafesztiválra készülnek – a hideg időben jól is fog esni egy kis szíverősítő. A tihanyi PiacPlaccon minden szombat délelőtt bevásárolhatsz a minőségi, termelői élelmiszerekből – a sonkától a zöldségeken és gyümölcsökön keresztül a mézig és a lekvárig.