H-8253 Révfülöp, Halász u. 37. | Információ: +36 - 20 / 620 - 0270

Révfülöp

Révfülöp a Balaton tó északi partjának festői szépségű természeti környezetében, a 274 méter magas Balatonszepezd irányából Fülöp hegy lábánál található, közel 1300 lélekszámú üdülőtelepülés. Területe 1036 hektár. Természeti adottságainak következtében a terület illetve tájhasználatban a Balaton-parttal párhuzamos szerkezet alakult ki, településszerkezete négy jól elhatárolható szerkezeti egységre osztható:

A Balaton és a 71. sz. út közötti rész, itt találhatóak a közparkok, kikötő, a szórakozóhelyek többsége, valamint a Szigeti strandfürdő és a Császtai strand.

A 71. sz. főút feletti sűrűn beépített lakó és pihenő övezet, középületekkel, szolgáltató egységekkel.

A Fülöp-hegy lejtőin lévő történelmi, de mára már egytizedére 11,5 hektárra csökkent szőlőterület.

A Fülöp-hegy felső harmadában, a meredekebb területeken kialakult természet közeli erdőterületek. A belső közlekedést a helyi úthálózat szolgálja. A hajdani hegyközségi utak a belterületen szinte kivétel nélkül szilárd burkolatúak. A nagyközség belterületi teljes szakaszán az elmúlt években kiépült a kerékpárút. A tömegközlekedést szolgálják a helyközi autóbuszjáratok, 4 buszmegállóval, a Budapest-Keszthely vasútvonal, valamint a nyári szezonban a Balaton túlpartjára Balatonboglárra irányuló személyhajó forgalom.

Révfülöp központja a szigeti és császtai földnyelv között helyezkedik el. A hegyoldal nyaralókkal, faverandás polgári villákkal tarkított szőlő lankáin termelik gondos helyi gazdák További információk Révfülöp nagyközség honlapján, a www.revfulop.hu-n érhetőek el!